lördag 15 januari 2011

Framgångsrik ryttare del 2

Källa: http://www.jumpclub.se/ "Failure does not exist as such, it is simply another experience"

Varje handling startar med en tanke
Alla människor talar med sig själva. Vi har en inre röst som hela tiden talar till oss inne i huvudet. När du exempelvis rider an mot ett hinder har det stor betydelse att du tänker ”Det här är ett enkelt hinder” eller ”Det här klarar vi lätt” innan du styr hästen mot hindret. Om du tänker negativa tankar som ”Usch vilken hög oxer” så påverkas hela ditt kroppspråk och då påverkas naturligtvis hästen.
Det bästa är att du faktiskt kan styra dina egna tankar. Därför ska du träna dig på att tänka positiva tankar när du rider en övning eller kommer in på tävlingsbanan.

Se varje misslyckande som en nyttig erfarenhet
Många ryttare är rädda för att misslyckas. Det är den största fienden för framgång. Därför är det bättre att försöka se varje misslyckande som en nyttig erfarenhet. Istället för att konstatera att ”det här gick dåligt” ska du försöka att tänka ”vad lärde jag mig av det här”? Eller ”hur ska jag rida nästa gång”? Försök att fokusera på framtiden istället för att älta dina misstag. De allra flesta svagheter och komplex som vi ryttare har sitter i våra huvuden.

Att ta beslut
Som ryttare är det viktigt att du kan ta beslut och att du även står upp för dina beslut. Det är du själv som är ansvarig för hur du handlar i olika situationer. Därför hjälper det inte att skylla på andra. Om du står upp för dina beslut har du redan kommit ett steg i rätt riktning.

Några tips!
Bygg på dina egna och din hästs starka sidor
Gör en ärlig analys av vad du behöver förbättra och jobba systematiskt med dina ”svaga länkar”
Fokusera på det som har gått bra på träningen
Spela in dina ritter på video och titta på din bästa ritt före varje tävling
Omge dig med människor som uppmuntrar dig
Tänk positiva tankar och ta kontroll över ditt självförtroende
Var ärlig mot dig själv
Ta ansvar för dina handlingar istället för att skylla på andra

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar då blir det roligare att blogga!:D<3